×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Dodenherdenking 2020: zonder publiek, maar mét de koning

  Op de Dam gaat de herdenking door in aanwezigheid van Willem-Alexander

  Dodenherdenking 2020: zonder publiek, maar mét de koning

  De exacte invulling van de avond is nu nog niet bekend, maar wel is bekendgemaakt dat de dodenherdenking op de Dam in Amsterdam zonder publiek zal plaatsvinden.


  Gerdi Verbeet van Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft dit gezegd op de radio. Koning Willem-Alexander komt dus wel naar de Dam. Wat zijn rol precies gaat zijn, wordt nog bekeken.

  Ook veel feestelijkheden op en rond Bevrijdingsdag, 5 mei, gaan niet door. Onder meer alle Bevrijdingsfestivals worden geschrapt.

  Het comité hoopt dat mensen in hun eigen buurt alsnog bekijken wat er mogelijk is om stil te staan bij de bevrijding en de herdenking. “We willen mogelijk maken dat de hele Nederlandse samenleving ondanks de buitengewoon moeilijke omstandigheden op een waardige manier en in onderlinge verbondenheid kan herdenken en stil kan staan bij het einde van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden”, zegt Gerdi Verbeet.

  Lees ook:

  Bron: NOS. Beeld: ANP

  24 maart 2020 - 10:10