×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Constantijn noemt besluit prins Harry dapper

  "Ik voel me in zekere zin wel verbonden"

  Prins Constantijn noemt besluit prins Harry dapper

  Prins Constantijn vindt het dapper dat prins Harry - zijn 'collega' in Groot-Brittannië - een stap terug doet. En daarmee kiest voor een meer onafhankelijk leven los van het koningshuis.


  Dat zei de broer van koning Willem-Alexander dinsdag in de NPO 1-talkshow Op1.

  Constantijn voelt zich verbonden

  Constantijn volgt de perikelen aan de overkant van de Noordzee “op heel gepaste afstand”, zei hij. “Ik voel me wel in zekere zin verbonden”, vervolgde de prins. Harry is tenslotte de broer van de toekomstig koning. Constantijn benadrukte echter dat het Britse koningshuis eigenlijk niet te vergelijken is met dat van Nederland.

  LEES OOK:

  Eigen boterham verdienen

  “Zij beginnen op een heel andere positie in de familie. Ze hebben heel formele rollen. Wij hebben dat hier heel anders opgelost”, zei Constantijn. “Ik zit wel in het Koninklijk Huis maar daarbuiten moet ik, en mijn broer ook toen hij nog leefde, gewoon mijn eigen boterham verdienen. Zij zitten meer vast tussen die twee werelden.”

  “Heel dapper”

  Dat Harry en zijn vrouw Meghan nu voor een ander leven kiezen vindt Constantijn “heel dapper van ze”. “Het is dapper omdat hij eigenlijk ook niet goed weet waar hij nu instapt. Ik denk dat er nog heel veel over hun heen zal komen. Dat hebben we ook al wel gezien.”

  Afgelopen weekeinde werd duidelijk dat koningin Elizabeth haar zegen gaf aan de wens van Harry en Meghan. Als gevolg daarvan gebruiken ze straks niet meer hun titels als zijne en hare koninklijke hoogheid.

  Bron: ANP

  22 januari 2020 - 07:20