×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningsdag Maastricht gecanceld

  Organisatie heeft te veel last van corona-maatregelen

  Koningsdag Maastricht gecanceld

  De voorbereidingen waren tot voor kort nog in volle gang in en rond Maastricht, maar nu is alles stopgezet. De organisatie geeft aan dat de huidige maatregelen te beperkend zijn.


  Tussen 6 april en 27 april lijkt aardig wat tijd te liggen, maar de stad merkt nu al dat ook het verder plannen en organiseren van de feestdag zeer lastig is geworden.

  De gemeente laat weten: “De uitnodiging aan de koning en zijn familie om Koningsdag in Maastricht samen met de regio Zuid-Limburg te vieren blijft uiteraard staan, maar dan op een later moment.” Uiteraard is voor vele evenementen momenteel niet bekend of, en zo ja wanneer, ze ingehaald gaan worden.

  Lees ook:

  De koninklijke familie zou in Maastricht door het centrum wandelen. Onder meer de Sint Servaasbrug, het Onze Lieve Vrouweplein en het Vrijthof zouden worden aangedaan. Ook het Koningsdagconcert, gepland voor 6 april, gaat niet door.

  De laatste keer dat Koningsdag afgelast werd, was in 2013. En daarvoor in 2001. Toen in verband met de mondklauwzeer-crisis.

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP

  17 maart 2020 - 09:48