×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Bernhard bedankt ‘lieve superhelden’ na gecancelde Hollandse 100

  Stokpaardje van de prins afgelast om corona, zet deelnemers alsnog in het zonnetje

  Prins Bernhard bedankt ‘lieve superhelden’ na gecancelde Hollandse 100

  Prins Bernhard jr. weet zijn weg op social media goed te vinden. Dit keer bedankt hij iedereen die mee had willen schaatsen en fietsen in de strijd tegen lymfeklierkanker.


  Net als veel andere evenementen kon gisteren ook De Hollandse 100 niet doorgaan. Ruim 530 mensen hadden zich ingeschreven en geld opgehaald voor een non-profit-organisatie die geld ophaalt voor onderzoek naar lymfeklierkanker. De prins kreeg in 2013 zelf deze vorm van kanker. Eind 2015 was hij ervan genezen.

  Tijdens De Hollandse 100 schaatsen deelnemers 10 kilometer in het Thialf-stadion in Heerenveen. Of fietsen zij 90 kilometer. Ze laten zich sponsoren door vrienden, familie en werkgevers om zo veel mogelijk geld te kunnen doneren aan stichting Lymph&Co.

  Op Instagram bedankt Bernhard iedereen die had willen meedoen. En zet hij enkele individuen extra in het zonnetje. Hij sluit zijn bericht af met de wens dat iedereen goed voor zichzelf en elkaar mag zorgen. Het filmpje bij de post is een video van De Hollandse 100 van 2019. De prins hoopt iedereen in 2021 voor een nieuwe editie te zien.

  View this post on Instagram

  Voor vandaag hebben meer dan 530 mensen zich ingeschreven en geld opgehaald voor @lymph_co Message by @lymph_co LIEVE SUPERHELDEN Op de dag dat Patricia had willen zingen, Jan het startschot had willen geven, meneer Tjepkema opnieuw nummer 100 had willen dragen, Vera had willen afzien voor haar vader en Monique en Steyn voor Theo, we de route andersom hadden willen fietsen, Meriyem, Tim en Stijn iedereen wilden aanmoedigen, Prinses Margriet onze nieuwe game had willen presenteren, 't Spul(t) de sterren van de hemel had willen spelen, we elkaar hadden willen weerzien en weer hadden willen omarmen, we met alle superhelden samen een geweldige dag hadden willen beleven en een prachtige cheque hadden willen overhandigen aan onze onderzoekers, op deze dag zit Nederland bijna dicht en weten we dat we de enige juiste beslissing hebben genomen. Op deze dag, zondag 15 maart 2020, onze De Hollandse 100 dag, rest ons niets anders dan nog even de beelden van vorig jaar te bekijken en alvast te denken aan De Hollandse 100 2021. Tot die tijd: Zorg goed voor jezelf en voor elkaar, tot volgend jaar! #dhh #superheroesuniteagainstlymphoma #dehollandse100 #fightcancer #helpusfight

  A post shared by Bernhard van Oranje (@bernhardvanoranje) on

   

  Lees ook:

  Bron: Instagram, @bernhardvanoranje

  16 maart 2020 - 12:11