×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning zegt ‘dankjewel’ voor alle mooie initiatieven

  Willem-Alexander belde met coördinator van Nederland Zorgt Voor Elkaar

  Koning zegt ‘dankjewel’ voor alle mooie initiatieven

  Hij is zeer te spreken over alle ideeën en hulpacties, die vaak spontaan op poten worden gezet in ons land. Onder meer om ouderen te ondersteunen.


  Jan Smelik is algemeen coördinator bij Nederland Zorgt Voor Elkaar. Hij werd onlangs verrast met een telefoontje van Willem-Alexander. Hij lichtte aan onze koning toe welke projecten er zoal lopen. En hoeveel initiatieven er zijn om anderen te helpen in deze lastige tijd.

  Er was ook een zorg: Smelik vertelde dat hij ziet hoeveel maatschappelijke initiatieven onderuit dreigen te gaan, juist als gevolg van de Corona-maatregelen. Hij is er niet zo zeker van dat alles na de crisis weer even goed opgepakt kan worden. En zegt dat de overheid wél miljarden steekt in het overeind houden van bedrijven, maar dat reeds bestaande maatschappelijke projecten ondergesneeuwd lijken te raken.

  Lees ook:

  Willem-Alexander en Máxima maken zich hard voor stichtingen, ziekenhuizen, ondernemers, ouderen en vele anderen. Zo bezocht de koningin onlangs een gedupeerde sierplantenkweker in Zuid-Holland. En pleegde de koning een telefoontje aan een Duits bedrijf dat beademingsapparatuur maakt. Mogelijk om een levering voor elkaar te krijgen.

  Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP (foto van Willem-Alexander op bezoek bij de GGD in Tilburg)

  31 maart 2020 - 13:50