×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Bezige bijtjes: dít deden Willem-Alexander en Máxima in 2019

  Een jaaroverzicht

  Bezige bijtjes: dít deden Willem-Alexander en Máxima in 2019

  Dat de Oranjes het nogal druk hebben, moge duidelijk zijn. Maar hebben jullie er al eens bij stil gestaan hoeveel ze werkelijk doen? Nee? Dan is het extra leuk om een duik te nemen in het jaaroverzicht van 2019.


  Van hot naar her

  In het jaaroverzicht wordt duidelijk dat de leden van het Koninklijk Huis niet bepaald stil hebben gezeten. Naast de vele werkbezoeken en publieke optredens, waren er ook persoonlijke hoogte- en dieptepunten:

  1 Verhuizing van Wassenaar naar Den Haag

  Aan het begin van 2019 verhuisden de koning en koningin met hun drie dochters van de Eikenhorst in Wassenaar naar het gerestaureerde Paleis Huis ten Bosch in Den Haag.

  2 Verdriet en verlies

  Helaas was er in 2019 groot verdriet voor de familie. Op 16 augustus overleed prinses Christina op 72-jarige leeftijd.

  3 Koninklijke verjaardagsfeestjes

  Toch werd er ook volop gefeest. Zo zag Prins Constantijn Abraham in 2019 en vierde Pieter van Vollenhoven zijn 80ste verjaardag.

   

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

  LEES OOK:

  Bron: Het Koninklijk Huis Beeld: ANP

  11 maart 2020 - 11:12