Zien: romantische sneeuwkiekjes van Willem-Alexander en Máxima

Onlangs was het weer zover: vrolijk poserende Oranjes in de Oostenrijkse sneeuw. Reden genoeg om in de oude doos te duiken voor verliefde kiekjes van ons koningspaar tijdens hun huwelijksreis in 2002.

Wittebroodsweken

Willem-Alexander en Máxima trapten hun wittebroodsweken af in het besneeuwde landschap van Sankt Moritz in Zwitserland. Ze verbleven er in de luxueuze villa van wijlen Alfred Heineken. Het tweede deel van hun huwelijkreis bracht het stel onder andere door in Nieuw-Zeeland.

Luxe in Sankt Moritz

Sankt Moritz wordt gezien als dé plek waar het wintertoerisme begonnen is. Eind 19e eeuw wist hotelier Johannes Badrutt een aantal Engelse zomergasten te overtuigen ook in de winter te komen. Hij beloofde hen zongarantie. Was het geen stralend weer? Dan kregen de gasten hun geld terug. Sindsdien is het er een komen en gaan van vorsten als de Duitse keizer Wilhelm II, koning Carl Gustaf van Zweden, koning Edward VIII (toen hij nog Prins van Wales was), en van andere beroemdheden als Coco Chanel, Alfred Hitchcock en Brigitte Bardot.

LEES OOK:

Beeld: Hollandse Hoogte