Koningspaar Op Staatsbezoek In Noorwegen, Dag 1

Zien! De eerste foto’s van het staatsbezoek aan Noorwegen

Het is nu dan echt zover: Willem-Alexander en Máxima zijn goed aangekomen in Noorwegen en inmiddels hartelijk ontvangen door Harald, Sonja en Mette-Marit. Zoals gebruikelijk worden foto’s van de aankomst snel gedeeld, kijk mee naar de eerste beelden vanuit regenachtig Oslo!

Enkele tientallen Noren stonden ‘langs de lijn’ om ons koningspaar te verwelkomen en ook een groep Nederlandse schoolkinderen in het land was aanwezig voor een warm onthaal. Het regent in Oslo, maar dat mag de pret niet drukken.

Máxima en Willem-Alexander landden iets voor 10 uur vanochtend. Ze gingen meteen door naar het koninklijk paleis, in Oslo – waar ze dus werden ontvangen door de koning, koningin en kroonprinses. Eerder konden we je al melden dat kroonprins Haakon helaas verstek moet laten gaan. Hij zal ons koningspaar niet treffen deze week.

Willem-Alexander inspecteerde, zoals gebruikelijk, de erewacht van de Koninklijke Lijfwacht. Koning Harald bleef op het podium achter. Na deze plechtigheid ging het gezelschap het paleis binnen. Daar wachtte prinses Märtha Louise, de oudste dochter van het koningspaar, hen op.

Het podium voor de welkomstceremonie was voor de gelegenheid versierd met dennentakken. De hovenier vertelde dat hij koos voor deze takken, omdat hij bang was dat verse bloemen zouden bevriezen vandaag. Op het plein voor het paleis waren overigens wel allerlei prachtige bloemen in de kleuren rood-wit-blauw geplaatst. Toevallig de kleuren van beide landen.

Bekijk hier de eerste foto’s van het staatsbezoek aan Noorwegen:

LEES OOK:

Vandaag begint het staatsbezoek aan Noorwegen

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP, Instagram @koninklijkhuis / RVD