Willem-Alexander bezoekt Nederlandse senioren in Israël

De koning gaat met de bewoners in gesprek over hun herinneringen aan Nederland, hun ervaringen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog en over hun leven in verzorgingshuis Beth Juliana.

Willem-Alexander vliegt op 22 januari naar Israël waar hij ’s avonds met diverse andere staatshoofden en regeringsleiders aanschuift voor een diner op de residentie van president Reuven Rivlin. Op 23 januari gaat de koning in de ochtend naar Yad Vashem. Dit is het officiële Israëlische herdenkingscentrum voor de Joodse slachtoffers van de Holocaust. Willem-Alexander staat tijdens de rondleiding in het bijzonder stil bij het lot van Joodse Nederlanders tijdens de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog.

LEES OOK:

Herdenking World Holocaust Forum

Na het museum vervolgt Willem-Alexander zijn bezoek in Beth Juliana. In dit Nederlandse verzorgingshuis wonen veel (voornamelijk Joodse) senioren wonen die in Nederland zijn opgegroeid. Velen van hen hebben ook de Holocaust meegemaakt. Willem-Alexander besluit zijn tweedaagse reis met de herdenking van de Holocaust bij het World Holocaust Forum.

Bron: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen