Máxima

Wat een verrassing: koningin Máxima onverwachts op schoolbezoek in Den Haag

Koningin Máxima heeft woensdagmorgen in de Haagse Schilderswijk de leerlingen van de christelijke Koningin Beatrixschool verrast met een bezoek. De koningin wilde zelf ervaren hoe scholieren van groep 8B zich in het kader van Méér Muziek in de Klas voorbereiden op het grote Kerstmuziekgala, waarin ze deelnemen aan de Grootste Schoolband van Nederland.

De kinderen hadden al drie lessen gehad. De school maakte van de onverwachtse visite een enorme belevenis, waarbij de leerlingen de koningin bij vertrek massaal zingend met het schoollied uitzwaaiden.

Verrassing

De komst van Máxima was pas twintig minuten van tevoren bekendgemaakt. Zodoende hadden de kinderen ook geen tijd om eventueel nerveus of gespannen te worden van het bezoek. Dat kwam ook de spontaniteit ten goede bij de muziekles die de koningin bijwoonde en waar de jonge muzikanten vertelden over de voorbereidingen op de deelname aan het Kerstgala. Niet iedereen bleef bij de les. Een jochie mokte dat er voor hem geen muziekinstrument beschikbaar was. Een paar anderen hadden meer aandacht voor de televisiecamera’s.

Beatrixschool

Muziek is voor de Beatrixschool een belangrijk onderdeel van het lesprogramma. “Wij zetten muziek in als middel omdat muziek kinderen sociaal-emotioneel vaardiger, creatiever en gelukkiger maakt. Het heeft ook een positief effect op de cognitieve ontwikkeling. Muziek past goed bij onze identiteit”, staat er op de website van de school.

Daarin sluit de filosofie naadloos aan bij de doelstelling van ‘Méér Muziek in de Klas’ dat om dezelfde redenen alle basisschoolleerlingen kennis wil laten maken met muziek. Dat kwam ook ter sprake tijdens een gesprek van de koningin en de schoolleiding en muziekdocenten over het muziekonderwijs en ‘Méér Muziek in de Klas.’ “We kijken naar het hele kind, en niet alleen taal en rekenen zijn belangrijk”, vertelde directeur Lineke de Jong. Maar dat betekende wel dat er keuze gemaakt moesten worden en op andere posten moest worden beknibbeld.

LEES OOK: 5x DE KAPSELS VAN MÁXIMA

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Beeld en bron: ANP