Warmetruiendag 2021: dít is de trui van W.A.

Aanstaande vrijdag, 5 februari, trekt Nederland weer massaal een (extra) warme trui aan. Dan is het namelijk Warmetruiendag, inmiddels bij velen wel bekend. Ook deze royal heeft toegezegd mee te doen. Een hele warme trui heeft hij alvast cadeau gekregen…

Warmetruiendag wordt al sinds 2006 in ons land ‘gehouden’. Toen alleen nog in Zuid-Holland, waar een groep initiatiefnemers het idee dankbaar overnam van onze zuiderburen. Maar vanaf 2007 is het een nationaal en jaarlijks terugkerend ‘evenement’ geworden. Het idee is dat door warmere kleding aan te trekken – en dat mid-winter – en de verwarming een graadje lager te draaien, samen enorm veel energie bespaard kan worden. En natuurlijk is het daarnaast een bewustwordingscampagne. Even stilstaan bij het klimaat en bij wat we zelf, vrij simpel, kunnen doen.

Ook Willem-Alexander is vrijdag aanstaande een verrassende deelnemer aan Warmetruiendag. Hij werd zelf óók verrast, door Zapp Your Planet-presentatrice Manon Hoijtink. Twee jonge kijkers van het programma hadden een warme trui gebreid voor de koning. Om aan te trekken vrijdag. De koning reageerde enthousiast en noemde de trui “heel mooi en kleurrijk”. Hij zei verder nog dat hij ‘vele lievelingskleuren’ heeft en die kleuren er vast en zeker wel tussen zitten. De trui bestaat namelijk uit allemaal vakken, met verschillende kleuren.

Zelfs met een mondkapje op is duidelijk dat Willem-Alexander hartstikke blij is met de gebreide trui!

Willem Alexander Met Warme Trui Ntr

LEES OOK:

Hoera! Prinses Beatrix is 83 jaar geworden

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP, NTR