Naamloos

Hoera! Prinses Beatrix is 83 jaar geworden

Het is 31 januari en dat betekent dat prinses Beatrix alweer haar 83e verjaardag viert. Hoewel het niet groots gevierd kan worden, wordt er toch stilgestaan bij deze bijzondere dag. Vanuit heel Nederland ontvangt ze felicitaties.

Rijksvoorlichtingendienst heeft laten weten dat Beatrix haar verjaardag in beperkte huiselijke kring viert vanwege de coronamaatregelen. Of ze één toegestane bezoeker ontvangt op kasteel Drakensteyn danwel zelf naar Den Haag gaat om bij een van haar daar wonende zoons op visite te gaan, is niet verteld. Beatrix had zaterdag bij prins Constantijn langs kunnen gaan, om vervolgens zondag de verjaardag verder te vieren bij koning Willem-Alexander en zijn gezin.

Het afgelopen jaar is de voormalig koningin maar weinig in de openbaarheid getreden. De coronamaatregelen betekenden dat ook zij vooral thuis moest blijven. Niet alleen vanwege mogelijk risico voor haar gezondheid, maar ook om geen oploop te creëren bij officiële uitstapjes en omdat bijna alle evenementen werden afgelast of uitgesteld.

De prinses probeert echter wel actief en fit te blijven en gaat bijvoorbeeld nog steeds paardrijden. Ze wordt regelmatig gesignaleerd in Den Haag, waar ze naast paleis Noordeinde nog een eigen pied-à-terre heeft, waar ze gebruik van maakt. Ook met de familie houdt ze contact, al is er voor fysieke ontmoetingen net als bij andere Nederlandse gezinnen enig puzzelwerk nodig.

LEES OOK:

Zien: Heerlijk nostalgische beelden van Beatrix

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP Beeld: Instagram @koninklijkhuis

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen