Videoboodschap voor Rode Kruis van prinses Margriet

Ook prinses Margriet wil graag haar dankbaarheid uitspreken voor de zorg. Ze is erevoorzitter van het Nederlandse Rode Kruis en heeft een videoboodschap vanuit huis opgenomen voor alle medewerkers.

Een hart onder de riem

Margriet spreekt mooie woorden uit over de inzet van medewerkers en vrijwilligers van het Rode Kruis tijdens de coronacrisis. “Lieve Rode Kruisers, vanuit mijn huisarrest wil ik jullie graag een hart onder de riem steken. Wat een moeilijke tijden maken we mee. Er wordt een zwaar beroep op jullie gedaan, maar jullie staan er. Alle Rode Kruis-medewerkers en de tienduizenden vrijwilligers.”

Bewondering

De prinses volgt de werkzaamheden vanuit huis en toont haar medeleven voor het harde werk van het personeel. “Ik leef mee en heb bewondering voor de bergen werk die jullie verzetten. En niet altijd zonder risico. Het Rode Kruis is er voor de kwetsbaren in de samenleving. Dat blijkt in deze tijd eens te meer.”

Doe het samen

Margriet benadrukt de professionaliteit, inzet en bevlogenheid van het Rode Kruis. . “Er ligt nog een onzekere periode voor ons. Maar ik weet zeker dat de mensen nooit tevergeefs een beroep op jullie doen. Weet dat ik aan jullie denk en jullie steun. Ik ben heel erg trots op jullie. Blijf gezond, let op elkaar en doe het samen.”

Lees ook:

Met andere medewerkers sprak hij over de impact van het virus. Op zowel hun werk- als hun privéleven. En op de poliklinische afdeling bezocht hij patiënten voor wie de ‘reguliere’ zorg nu weer op gang komt.

Máxima belde onlangs met het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg om verplegers een hart onder de riem te steken. En Willem-Alexander nam een uitgebreid kijkje achter de schermen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier worden onder meer Nederlanders die nog vastzitten in het buitenland geholpen.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen