×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima steekt jonge verpleegkundigen hart onder de riem

  'Hou vol!' zegt de koningin tegen verpleegkundigen in Tilburg

  Máxima steekt jonge verpleegkundigen hart onder de riem

  Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg kon gisteren rekenen op een telefoontje van Máxima. Ze belde om te horen hoe het nu gaat in het ziekenhuis en sprak met verpleegkundigen.


  Máxima hoorde hoe intensief het werk is. En dat het extra verdrietig is dat Corona-patiënten nauwelijks (familie)bezoek mogen ontvangen. Zelf een hand op de schouder van een patiënt kan eigenlijk al niet.

  ‘Geen menselijke situatie’, vond ook Máxima. Maar in gesprek met twee jonge verpleegkundigen moedigde ze hen aan het toch vol te houden.

  Lees ook:

  Met enkele ic-verpleegkundigen sprak ze over de genomen veiligheidsmaatregelen en de beschikbaarheid van de benodigde materialen. Ze vroeg ook naar hoe het thuis ging bij de verpleegkundigen. En voegde toe: “ik heb ook drie kinderen die wij bezig moeten zien te houden”. Onze koning en koningin zitten niet stil tijdens de Corona-crisis. Ze bellen, bezoeken en denken mee waar dat maar kan.

  Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP, ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis)

  27 maart 2020 - 09:26