Kamer Houdt Hoorzitting Over Vliegcrash Turkish Airlines

Van Vollenhoven via Twitter: ‘job rotation is schadelijk’

De 81-jarige Pieter van Vollenhoven liet zich uit via Twitter over het fenomeen van ‘job rotation.’ Het binnen een bedrijf of instelling snel of automatisch moeten wisselen van functies is volgens hem schadelijk. Hij ziet dat problemen vaak niet worden aangepakt omdat werknemers al in gedachten bezig zijn met hun volgende functie.

“Wij moeten eens de schijnwerper gaan zetten op de consequenties van die beroemde job rotation. Velen zitten immers maar 3 of 4 jaar op een post en zijn eigenlijk meer bezig met ‘wat wordt mijn volgende baan?’ dan met de inhoud van hun werk”, stelt Van Vollenhoven. “Daardoor worden problemen op het werk vaak niet aangepakt.” Dit omdat de consequenties van een stevige aanpak wel eens nadelig kunnen zijn voor de volgende baan. “Maak een baan van 6 tot 8 jaar”, is de suggestie van Van Vollenhoven.

De reacties van zijn volgers waren uiteenlopend. “Helaas wordt de kracht van ervaring en teamgeest onderschat”, kreeg Pieter bijval. “Aardig plan maar ‘job stagnation’ is ook niet wat je zou willen”, schreef iemand anders, waarbij werd verwezen naar mensen die 25 jaar hetzelfde werk doen.

Lees ook:

Een sobere Veteranendag dit jaar

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.