Naamloos

Een sobere Veteranendag dit jaar

Gisteren was koning Willem-Alexander aanwezig bij de aangepaste viering van Veteranendag in de Ridderzaal. De koning is beschermheer en heeft sinds de eerste Veteranendag in 2005 geen enkele editie gemist, maar dit jaar was het nog even afwachten. Kort voor aanvangstijd liet de Rijksvoorlichtingsdienst weten dat Willem-Alexander er ook dit jaar bij zou zijn.

Onder grote belangstelling van het publiek kwam de koning, dit jaar gekleed in landmachtuniform, aan op het Binnenhof. Hij werd daar ontvangen door Jaap Smit, de Zuid-Hollandse commissaris van de koning.

Vanwege de coronacrisis zag de Veteranendag er dit jaar anders uit. Alle festiviteiten waren afgelast. Als alternatief was er een kleine ceremonie in de Ridderzaal met veteranen en andere genodigden. Onder anderen de voorzitters van de Eerste Kamer en Tweede Kamer, premier Mark Rutte, minister van Defensie Ank Bijleveld, Commandant der Strijdkrachten Rob Bauer en de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht, Frank van Sprang, waren van de partij.

https://www.instagram.com/p/CB8PGYiHaRl/

Lees ook:

Heerlijke foto’s van Beatrix met haar kleinkinderen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen