Transportbedrijf over Máxima: ze is een steun in de rug!

Ook de transportsector is nogal getroffen door het coronavirus. Pieter Smit is marktleider van het evenementenvervoer en heeft 300 van de 350 trekkers aan de kant staan. Er moeten meer maatregelen genomen worden om kosten te besparen. De omzet is namelijk sinds de uitbraak van corona met maar liefst 83 procent teruggevallen.

Aanwezigheid Máxima wordt gewaardeerd

Koningin Máxima ging op bezoek bij Pieter Smit en sprak daar met verschillende transportondernemers. Ze werd vergezeld door de voorzitter van de brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN), Elisabeth Post. De morele steun van het koningshuis kan Post erg waarderen. “We zijn vereerd dat de koningin hier vandaag is”, vertelt de TLN-voorzitter. “Haar aanwezigheid is voor de ondernemers hier, maar ook voor onze sector als geheel, een steun in de rug.”

Noodgedwongen ontslagen

En Pieter Smit is niet het enige transportbedrijf met grote verliezen. TLN deed onderzoek onder de leden en kwam tot de conclusie dat bijna alle transportbedrijven met grote financiële problemen te maken hebben. Het gevolg: bijna een kwart van de bedrijven moet noodgedwongen medewerkers ontslaan. De overheid stelt wel een steunpakket beschikbaar en de sector transpor en logistiek werkt aan praktische oplossingen om werknemers te helpen en bedrijven te ondersteunen.

Lees ook:

Met andere medewerkers sprak hij over de impact van het virus. Op zowel hun werk- als hun privéleven. En op de poliklinische afdeling bezocht hij patiënten voor wie de ‘reguliere’ zorg nu weer op gang komt.

Máxima belde onlangs met het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg om verplegers een hart onder de riem te steken. En Willem-Alexander nam een uitgebreid kijkje achter de schermen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier worden onder meer Nederlanders die nog vastzitten in het buitenland geholpen.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen