Tassenmuseum blijft gesloten

Sinds 13 maart is het Amsterdamse Tassenmuseum Hendrikje vanwege de coronacrisis gesloten. Nu blijkt dat de deuren ook niet meer open zullen gaan. De museumdirectie laat via de website weten dat er niet genoeg geld is om het museum draaiende te houden, ondanks subsidies en sponsors. "Mede gezien de huidige ontwikkelingen in de samenleving is er onvoldoende perspectief voor de toekomst."

Koninklijk bezoek

Het museum opende in 2007 en heeft meerdere malen koninklijk bezoek mogen ontvangen. Zo ging prinses Margriet in 2012 met presidentsvrouw Hayrünnisa Gül tijdens het Turkse staatsbezoek aan Nederland naar het tassenmuseum. In 2016 was er een bijzondere tentoonstelling onder de noemer ‘Royal bags’- koninklijke tassen.

Tassen van koninginnen

Máxima stelde daarvoor drie tassen uit de collectie van koningin Juliana beschikbaar. Eén daarvan, een gouden tas, had Máxima zelf ook al een paar keer gebruikt. Niet alleen de Oranjes werkten mee aan de expositie, zelfs de Britse queen Elizabeth droeg iets bij. Een aantal van haar tassen mochten in bruikleen, net als een aantal tassen van de Deense koningin Margrethe.

Grote collectie

Het museum heeft een collectie van maar liefst vijfduizend tassen, buidels, koffers, beurzen en bijpassende accessoires. De bedoeling is om deze bij elkaar te houden, ook nu het museum noodgedwongen moet sluiten.

Lees ook:

Toen rapper Ali B. gisteren een verpleeghuis bezocht en het Wilhelmus wilde afwikkelen, kon hij niet alle woorden meer boven water halen. Gelukkig schoot de jongere broer van de jarige koning te hulp.

Ali B. vergeet tekst Wilhelmus en krijgt hulp van Constantijn

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen