Sportevenement van prins Bernhard afgeblazen vanwege corona

Corona gooit overal roet in het eten. Zo ook bij De Hollandse 100 in Thialf in Heerenveen, waarvan de opbrengst naar prins Bernhards Stichting Lymph&Co gaat. Het jaarlijkse sportevenement is geannuleerd vanwege de situatie rond het nieuwe coronavirus.

“Tot onze grote spijt hebben we, na uitvoerig overleg met en op advies van onze Raad van Advies en diverse bij Lymph&Co betrokken artsen en wetenschappers moeten besluiten om De Hollandse 100 2020 op zondag 15 maart aanstaande niet door te laten gaan”, laat de organisatie woensdag weten.

Verspreiding voorkomen

Veel deelnemers aan De Hollandse 100 zijn mensen met een verminderde weerstand en mensen uit hun nabije omgeving. “De recente ontwikkelingen rondom het coronavirus, hebben we de afgelopen weken op de voet gevolgd. Mensen met een verminderde weerstand en mensen die in hun omgeving veel in aanraking komen met deze groep, worden door het RIVM en de GGD steeds genoemd als groepen die een besmettingsrisico zoveel mogelijk dienen te vermijden. Wij willen uiteraard alles doen wat in onze macht ligt om een verdere verspreiding van dit virus te voorkomen.”

LEES OOK:

Stichting van Bernhard

Het sportevenement zou dit jaar voor de zesde keer plaatsvinden, ook nu weer om geld in te zamelen voor onderzoek naar lymfeklierkanker. De opbrengst gaat naar de stichting die Bernhard oprichtte nadat hij was genezen van de ziekte. Vorig jaar werd meer dan drie ton opgehaald en de teller voor 2020 is inmiddels de twee ton voorbij gegaan. Tijdens De Hollandse 100, dat uit twee onderdelen bestaat, gaan alle andere deelnemers 10 kilometer schaatsen. Daarna stappen ze op de fiets om 90 kilometer te trappen voor het goede doel.

Bron: ANP. Beeld: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen