Royal Family Is Back In The Netherlands

Spijtbetuiging Koning wordt goed ontvangen

De persoonlijke boodschap van koning Willem-Alexander waarin hij zijn excuses aanbiedt voor zijn kortstondige vakantie naar Griekenland wordt over het algemeen positief ontvangen op sociale media. “De eerste goede stap voorwaarts”, vindt royaltydeskundige Marc van der Linden.

NOS-Journaallezer en koningshuisverslaggever Astrid Kersseboom noemt de video “bijzonder”. “En de enige manier waarop je in dit soort dingen tot een oplossing kunt komen: ronduit ‘sorry’ zeggen.” Ook ander bekende Nederlanders vinden dat de koning en koningin nu een punt achter alle commotie kunnen zetten. “Ik vind het buitengewoon sympathiek en ontroerend dat de koning ons heeft toegesproken. Het getuigt van zijn moderne opvatting over het koningschap. Naast ons, niet boven ons”, vindt radio-icoon Frits Spits.

Presentator Tim Hofman is van mening dat we weer “over kunnen tot de orde van de dag”. “Deze vriendelijke man probeert toch ook maar het goeie te doen binnen de kaders die z’n geboorte hem opgelegd hebben. Wat-ie zegt: we doen ons best, maar zijn niet onfeilbaar. Zo is het.” 3FM-dj Frank van der Lende is het met hem eens. “Dat-ie daar moet gaan zitten als een klein kleutertje als soort van boetedoening. Voelt raar…”

LEES OOK:

Tweede Kamer blij met excuses Koning

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.