Feestje Voor Jarige Pieter Van Vollenhoven

Prinses Margriet en Pieter van V. gaan naar een bal…

… maar dan wel digitaal. Door corona moeten ze dit jaar helaas de echte variant van dit jaarlijks terugkerende evenement overslaan, maar dat maakt het Peter Stuyvesant Ball niet minder belangrijk voor het echtpaar.

Het bal wordt ieder jaar gehouden om de banden tussen Nederland en Amerika warm te houden. Het wordt georganiseerd door de Netherland-America Foundation. Van deze stichting zijn Margriet en Pieter tevens beschermvrouwe en -heer. Het bal is niet het enige dat gehouden wordt om de goede band tussen ons land en het grote land aan de andere kant van de oceaan te benadrukken. Zo zijn er ook tal van activiteiten die met cultuur, educatie en wetenschap te maken hebben.

Het bal is natuurlijk wél één van de hoogtepunten. Dit jaar vindt een en ander digitaal plaats, in verband met corona. Margriet en haar man zijn ook bij deze versie van de partij. Via een videoverbinding nemen ze deel aan de ‘festiviteiten’. En er wordt meteen vooruitgekeken naar de bijzondere editie van het bal volgend jaar. Dan is het 40-jarig jubileum van het bal.

prinses margriet jarig

LEES OOK:

Geen boeren met tractoren bij Huis ten Bosch

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP