Royal Standard Is Lacking At Huis Ten Bosch Palace

Geen boeren met tractoren bij Huis ten Bosch

Farmers’ Defence Force mag niet gaan demonstreren bij Huis ten Bosch in Den Haag. Althans, niet met tractoren, want die zijn sowieso verboden in het centrum van de stad.

De boeren zullen het dus anders moeten aanpakken. De nieuwe plek die voor de tractoren is aangewezen is de Koekamp. Dit ligt niet ver van het Centraal Station van de stad.

Het idee was – en blijft – het aanbieden van een verzoekschrift, aan Willem-Alexander door de boeren. Dat mag doorgaan. Al moet dat een kleine groep afgevaardigden zijn. Zij mogen naar het ‘Kabinet van de koning’, aan de Hofvijver. Het oorspronkelijke plan om de tractoren voor woon- en werkpaleis Huis ten Bosch te parkeren kwam tot stand met de gedachte dat het als ultieme ‘noodkreet’ van de boeren zou gelden. Zij luiden de noodklok tegen de stikstofmaatregelen van het kabinet.

Het is dus zo dat de tractoren al helemaal nooit de binnenstad, laat staan het paleis, mogen bereiken. Dit soort grote voertuigen is in Den Haag verboden. Onder meer omdat het te gevaarlijk is voor het (winkelend) publiek.

Willem-Alexander en Máxima deelden voor de zomer deze ’thuiswerkfoto’s’, ieder vanuit hun eigen kantoor op Huis ten Bosch

Máxima Met Bril

LEES OOK:

Column Marc: koning Carlos van Spanje?

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP, Instagram @koninklijkhuis