Prins Bernhard bedankt ‘lieve superhelden’ na gecancelde Hollandse 100

Prins Bernhard jr. weet zijn weg op social media goed te vinden. Dit keer bedankt hij iedereen die mee had willen schaatsen en fietsen in de strijd tegen lymfeklierkanker.

Net als veel andere evenementen kon gisteren ook De Hollandse 100 niet doorgaan. Ruim 530 mensen hadden zich ingeschreven en geld opgehaald voor een non-profit-organisatie die geld ophaalt voor onderzoek naar lymfeklierkanker. De prins kreeg in 2013 zelf deze vorm van kanker. Eind 2015 was hij ervan genezen.

Tijdens De Hollandse 100 schaatsen deelnemers 10 kilometer in het Thialf-stadion in Heerenveen. Of fietsen zij 90 kilometer. Ze laten zich sponsoren door vrienden, familie en werkgevers om zo veel mogelijk geld te kunnen doneren aan stichting Lymph&Co.

Op Instagram bedankt Bernhard iedereen die had willen meedoen. En zet hij enkele individuen extra in het zonnetje. Hij sluit zijn bericht af met de wens dat iedereen goed voor zichzelf en elkaar mag zorgen. Het filmpje bij de post is een video van De Hollandse 100 van 2019. De prins hoopt iedereen in 2021 voor een nieuwe editie te zien.

View this post on Instagram

Voor vandaag hebben meer dan 530 mensen zich ingeschreven en geld opgehaald voor @lymph_co Message by @lymph_co LIEVE SUPERHELDEN Op de dag dat Patricia had willen zingen, Jan het startschot had willen geven, meneer Tjepkema opnieuw nummer 100 had willen dragen, Vera had willen afzien voor haar vader en Monique en Steyn voor Theo, we de route andersom hadden willen fietsen, Meriyem, Tim en Stijn iedereen wilden aanmoedigen, Prinses Margriet onze nieuwe game had willen presenteren, 't Spul(t) de sterren van de hemel had willen spelen, we elkaar hadden willen weerzien en weer hadden willen omarmen, we met alle superhelden samen een geweldige dag hadden willen beleven en een prachtige cheque hadden willen overhandigen aan onze onderzoekers, op deze dag zit Nederland bijna dicht en weten we dat we de enige juiste beslissing hebben genomen. Op deze dag, zondag 15 maart 2020, onze De Hollandse 100 dag, rest ons niets anders dan nog even de beelden van vorig jaar te bekijken en alvast te denken aan De Hollandse 100 2021. Tot die tijd: Zorg goed voor jezelf en voor elkaar, tot volgend jaar! #dhh #superheroesuniteagainstlymphoma #dehollandse100 #fightcancer #helpusfight

A post shared by Bernhard van Oranje (@bernhardvanoranje) on

 

Lees ook:

Bron: Instagram, @bernhardvanoranje