prins Bernhard Chef'Special Chef Special Prinsen En Prinsessen Zetten Zich Vrijwillig In prins bernhard

Popkoepel reageert op vraag Prins Bernhard aan Chef’Special

Gisteren plaatste zanger van de band Chef’Special, Joshua Nolet, een filmpje op zijn Instagram waaruit bleek dat Prins Bernhard de band gevraagd had om gratis op te treden tijdens de Formule 1 in Zandvoort. Autsj.

Prins Bernhard en Chef’Special

Joshua begint zijn filmpje met: “Het was voor ons allemaal – de band, de crew, al onze collega’s – heel shitty dat alle festivals in september als sneeuw voor de zon verdwenen. Poef. Gone. Weg. Afgelopen zaterdag tienduizenden mensen de straat op voor hashtag #unmuteus. Supervet. Nul reactie uit Den Haag. Gewoon niks, nada. Auw. Dat doet pijn.”

Wel ontving Chef’Special een mail namens prins Bernhard, de mede-eigenaar van het Circuit Zandvoort waar de Formule 1 plaatsvindt. “Hij vroeg of we wilden komen spelen op het evenement. En daar hadden ze dan precies… nul euro. Wel een paar VIP-tickets, konden we op het dek Formule 1 kijken – who cares?” Dat schoot bij de zanger in het verkeerde keelgat, want deze vraag zegt iets over hoe er naar muzikanten wordt gekeken, vertelt hij.

Popkoepel

De vraag van prins Bernhard vond ook voorzitter van popkoepel POPnl, Frank Kimenai, vreemd. “Artiesten zijn vaak de sluitpost op elke rekening, het wordt gezien als een hobby”, stelt Kimenai. “Deze vraag van de prins getuigt van grote minachting voor een sector die heel hard werkt en de afgelopen anderhalf jaar toch al keihard getroffen is. De verhouding tussen de financiële slagkracht en de omvang van de Grand Prix, de grote hoeveelheid huizen die de prins bezit en de flexibiliteit die van artiesten wordt gevraagd is volledig zoek.”

Hoewel Chef’Special niet zal optreden tijdens de Formule 1, is het prins Bernhard toch gelukt om andere muzikanten – gratis – te strikken. Zo zingt Davina Michelle het volkslied en ook het Orkest Koninklijke Luchtmacht speelt gratis tijdens de Dutch Grand Prix.   

Lees ook: 5 leuke weetjes over Samuel: zoon van Bernhard jr.

Meer lezen over royals? Bestel snel de nieuwste Royalty of lees Royalty digitaal.

Beeld en bron: ANP