Wk Schapendrijven

Paleis Soestdijk gaat schapenwandelingen aanbieden

Deze zomer gaat het park van paleis Soestdijk iets nieuws aanbieden. In augustus kunnen bezoekers samen met een schaapsherder en zijn kudde wandelingen maken over het terrein. Het gaat om twee wandelingen op woensdag en vrijdag, voor in totaal vijftien mensen.

Sinds begin dit jaar worden de paleistuinen begraasd door schapen. Dit is namelijk een veel duurzamere manier van bewerken dan het rondrijden met een grasmaaier. Een woordvoerder van Soestdijk legt uit: “Er valt heel veel te vertellen over de geschiedenis van het park, de vele bomen en grassoorten en de betekenis van de schaapsherders voor de heides in dit gebied”.

Bezoekers kunnen een prachtige wandeling verwachten langs diverse monumenten in het park en opmerkelijke locaties zoals de Watertoren, het Speelhuisje en de Oranjerie. Het park bij Paleis Soestdijk is in juli en augustus op woensdag en vrijdag sowieso geopend, voor 250 mensen per dag. Bezoekers kunnen een tijdslot reserveren. Wie een bezoekje wil brengen moet er snel bij zijn, want de kaartverkoop gaat hard.

Lees ook:

Harry speecht over racisme bij Diana Awards

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.