Beatrix Bij Onthulling Gebrandschilderd Raam Laurenskerk

Oeps! Wedstrijd Oranje trekt fiks meer kijkers dan interview met Beatrix

Het gesprek dat Jan Slagter met Beatrix had werd gisteravond uitgezonden en moest dus concurreren met Oranje tegen Gibraltar, een kwalificatiewedstrijd bovendien. Dat pakte magertjes uit voor het duo Beatrix en Slagter.

Kijkcijfers bieden inzicht, maar kunnen ook wat confronterend zijn. Daar waar 2,2 miljoen mensen keken naar voetbal gisteravond, trok op hetzelfde tijdstip het gesprek tussen prinses Beatrix en Jan Slagter slechts 364.000 kijkers. Dat aantal maakt dat het niet eens de top-25 van best bekeken programma’s van die dag haalde.

Een en ander is mogelijk ook nog wel te verklaren door het feit dat er niet zo breed gecommuniceerd was over het gesprek. Het was niet heftig ‘gepromoot’. Jan Slagter zei daar maandagochtend op de radio nog over dat hij ook “niet te veel reuring” aan het gesprek wilde geven.

Het gesprek stond in het teken van het 65-jarig bestaan van het Prinses Beatrix Spierfonds. Aan bod kwam onder meer Beatrix’ inzet voor het fonds. Verder werden niet eerder vertoonde beelden van haar getoond, en blikte ze terug op de tijd waarin er een polio-epidemie uitbrak en zij actief was voor het fonds. Jan Slagter vertelde gisteren dat hij behoorlijk nerveus was voor aanvang van het gesprek met haar.

Beatrix En Jan Slagter Screenshot Instagram Oktober 2021
Beatrix Bij Viering 65 Jarig Bestaan Prinses Beatrix Spierfonds

LEES OOK:

Foto’s: Willem-Alexander bezoekt Tweede Kamer

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP, Instagram @omroepmax