Npo Presenteert Programma's Komend Seizoen

Jan Slagter over gesprek met Beatrix: “Ik was behoorlijk nerveus”

Met Jan was overeengekomen dat hij prinses Beatrix niet mocht vragen naar haar privéleven. Daar heeft de presentator zich uiteraard keurig aan gehouden. Wel vertelt hij daags erna dat hij toch wel “behoorlijk nerveus” was.

In radioprogramma Spraakmakers vertelde Jan Slagters vandaag dat hij normaal gesproken nooit zo nerveus is voor aanvang van een gesprek, maar ditmaal lag dat anders. De Omroep MAX-baas en -presentator mocht in gesprek met niemand minder dan prinses Beatrix, afgelopen weekend. Dus niet geheel toevallig werd hem vandaag gevraagd naar hoe hij dat heeft ervaren.

Het 65-jarig bestaan van het Prinses Beatrix Spierfonds was de aanleiding voor het gesprek tussen de 2. Een deel ervan wordt vanavond op tv uitgezonden. Dat maakt onderdeel uit van een special, bedoeld om met de uitzending meer donateurs te werven voor het fonds.

“Het is een heel leuk gesprek geworden”, aldus Slagter. Hij noemt Beatrix een “allercharmantste vrouw”. “Ik was best wel nerveus hoor, dat mag je best weten. Je hebt wel te maken met de prinses. Ik ben daar twee dagen in m’n hoofd mee bezig geweest.” Vooraf was afgesproken dat het gesprek niet over Beatrix zelf zou gaan. “Daar heb ik me keurig aan gehouden”, bevestigt Slagter. “Het was een prettig gesprek. Ik vond het best een eer om dit te mogen doen.”

Npo Presenteert Programma's Komend Seizoen