Queen Opens Theater Zuidplein Building

Nieuwe werkafspraak voor Máxima bij VU A’dam

Over precies een maand – op 6 november – mag Máxima acte de présence geven in Amsterdam. Ze houdt dan een toespraak op de Vrije Universiteit in onze hoofdstad.

In de zogenoemde Diesrede zal onze koningin spreken over ondernemerschap. De universiteit bestaat dit jaar 140 jaar, wat meteen de aanleiding is voor haar bezoek en speech. Diesrede verwijst naar de Dies Natalis, oftewel de verjaardag.

Máxima zal voornamelijk ingaan op wat nodig is om het midden- en kleinbedrijf verder te verduurzamen. Haar speerpunten zijn het stimuleren van investeringen en het belang van het opleiden van werknemers. Alles ten bate van groei en innovatie.

Het is niet bekend hoeveel gasten bij de toespraak aanwezig zullen zijn. Willem-Alexander was onlangs eregast bij museum Naturalis in Leiden, dat zijn 200-jarig bestaan vierde. Op het laatste moment werd daarvoor een aantal prominente gasten afgezegd, omdat het kabinet de coronamaatregelen de dag ervoor aanscherpte. Niet alle werkbezoeken van Willem-Alexander en Máxima worden publiekelijk aangekondigd, om een te grote toeloop van belangstellenden te voorkomen.

LEES OOK:

Willem-Alexander ‘kijkt’ een potje biljart mee

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP