Koning Opens First Recycler Of Contaminated Steel

Willem-Alexander ‘kijkt’ een potje biljart mee

Onze koning was te gast in Leiderdorp, waar project Tijd voor Krijt in ontwikkeling is. Hij sprak er met een stel biljarters op leeftijd, die onder meer samenkomen om wat gezelligheid te ervaren.

Aan de biljarttafel werd gesproken over het belang van het bestrijden van eenzaamheid onder alleenstaanden en ouderen. Het project (Tijd voor Krijt) is bedacht door de Koninklijke Nederlandse Biljartbond. En heeft als doel om 55-plussers met elkaar in contact te brengen. Overkoepelend werkt ook het Ouderenfonds mee.

Willem-Alexander bracht het bezoekje in het kader van de Week tegen Eenzaamheid, die tot 8 oktober duurt. Hij droeg grotendeels een mondkapje. En heeft zelf de keu niet opgepakt om een paar stoten uit te delen. Wel verklapte hij wanneer hij voor het laatst biljart had gespeeld. Dat was tijdens zijn diensttijd bij de Marine. Wij weten toevallig dat die tijd liep van augustus 1985 tot januari 1987. Een flinke tijd geleden dus!

Overigens waren de nodige aanpassingen gedaan om de ouderen coronaproof te kunnen laten biljarten samen. Zo is de tafel zelf mobiel. En de ruimte eromheen groot genoeg om op elk moment voldoende afstand tot elkaar te bewaren.

Bezoek Koning Aan Het Initiatief Tijd Voor Krijt (rotapool)
Willem Alexander Biljart Foto 1
Willem Alexander Biljart Foto 2

LEES OOK:

Zó gaat het ontvangen van ambassadeurs in coronatijd

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP, Instagram @koninklijkhuis