Kamer Buigt Zich Over Aanscherping Coronamaatregelen

‘Nieuw dieptepunt voor Baudet met krachtterm over de koning’

Oud-Kamervoorzitter Frans Weisglas heeft geen goed woord over voor de meest recente uitlatingen van Thierry Baudet, van Forum voor Democratie. Laatstgenoemde deed een paar pittige uitspraken over onder meer Willem-Alexander.

Weisglas reageerde via Twitter op de dingen die Baudet heeft geuit. De FvD-frontman noemde Willem-Alexander onlangs een “slappe lul”. Dat gebeurde op een campagnebijeenkomst in Helmond, afgelopen zaterdag. Er werd een video van gemaakt, die vervolgens veel gedeeld werd. Onder meer via social media.

Weisglas uit op Twitter zijn ongenoegen: “Nieuw dieptepunt: parlementariër die schuttingtaal gebruikt naar de Koning. Waarbij dat Kamerlid drommels goed weet dat hij staatsrechtelijk de minister president aanspreekt. Om over de eed van die parlementariër nog maar te zwijgen”, aldus zijn Tweet.

Baudet zelf legt de schuld van alle hoogopgelopen emoties en uitspraken bij zorgminister Hugo de Jonge, die volgens hem “het grondrecht op lichamelijke integriteit schendt”, door het vaccineren te promoten. “Geen enkel regime, ook in de Tweede Wereldoorlog niet, is ooit zo ver gegaan”, zegt Baudet. “We moeten in opstand komen!”

Thierry Baudet is al eerder in opspraak gekomen door zijn uitspraken en vergelijkingen.

Kamer Buigt Zich Over Aanscherping Coronamaatregelen

LEES OOK:

3x Máxima in geweldig groen

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP