Koningin Maxima Bij Jubileumcongres 70 Jaar Ser

Máxima zoekt kandidaten voor Appeltjes van Oranje

Volgend jaar reikt koningin Máxima de Appeltjes van Oranje uit aan een instelling of project dat ervoor zorgt dat mensen met psychische problemen volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving. Het thema voor de jaarlijkse prijs van het Oranjefonds is namelijk ‘mentale kracht’.

Het Oranjefonds liet weten dat ze voor de negentiende editie op zoek zijn naar projecten die mensen helpen die mentaal een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Aanmelden kan in ieder geval tot 1 november. 

Het is nog niet bekend hoe de prijsuitreiking eruit gaat zien. Gebruikelijk was een feestelijke bijeenkomt in paleis Noordeinde met koningin Máxima – en een enkele keer Willem-Alexander, in 2007 bijvoorbeeld toen zijn vrouw met zwangerschapsverlof was – maar dat kon dit jaar vanwege de beperkende coronamaatregelen niet doorgaan.

Máxima deed de uitreiking virtueel en twee van de winnaars, Villa Pinedo en SOVEE, kunnen nog koninklijk bezoek verwachten. De koning is al langs geweest bij de derde winnaar, het Haarlemse Bedrijf & Samenleving.

LEES OOK:

Vorstin Johor emotioneel over fake-accounts overleden zoon

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.