Malaysia Princess Wedding Ceremony

Vorstin Johor emotioneel over fake-accounts overleden zoon

De vrouw van de sultan van de Maleisische deelstaat Johor, Raja Zarith, heeft dinsdag een emotionele oproep gedaan te stoppen met het aanmaken van fake-accounts in naam van haar in 2015 aan kanker overleden zoon prins Jalil. Hij werd slechts vijventwintig jaar oud.

“Als een moeder, en namens mijn gezin, vraag ik aan degenen die dit doen: stop alsjeblieft. Je bent ongevoelig terwijl je aandacht zoekt, of misschien vinden jullie het wel grappig. Maar je weet niet hoe het is om zijn naam op een actief account te zien, alsof hij nog leeft. Het brengt het verdriet en de pijn terug die we hebben geleden”, liet de 61-jarige Raja weten. 

Ze zei te bidden dat degenen die zich op Facebook en Instagram voordoen als haar overleden zoon wijsheid en inzicht zullen krijgen opdat ze denken aan het hartzeer van de familie in plaats van zijn dood te zien als een grap, of een manier om te zien hoeveel likes en vrienden ze kunnen binnenhalen.

“Tunku (prins) Jalil heeft tijdens zijn leven genoeg geleden, laat zijn ziel nu met rust. Dat is mijn oprechte wens als zijn moeder”, besloot ze haar verzoek. Raja Zarith heeft met sultan Ibrahim zes kinderen, van wie Jalil de vierde was. De enige dochter is prinses Aminah die in 2017 trouwde met de uit Lisse afkomstige Dennis Verbaas, die in Johor door het leven gaat als Dennis Muhammad Abdullah.

LEES OOK:

Sultan Johor vreest voor tweede lockdown in Maleisië

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.