Koningin Maxima Virtueel Bij Vergadering Vn (rotapool)

Máxima zet zich in voor financiële behoeften van vrouwen

Onze koningin denkt dat er nog veel werk te verrichten valt op het gebied van toegang tot financiële diensten voor vrouwen. Máxima denkt namelijk dat ook nog veel kan worden geleerd over wat hun behoeften zijn. Dat zei de koningin donderdag in een interview met CNN.

De Amerikaanse zender had Máxima live via een videoverbinding vanuit haar werkkamer in Huis ten Bosch in de uitzending. Ze sprak over de toegang tot financiële diensten die het vrouwen in veel landen nog steeds ontbreekt. Het belang van “financiële inclusiviteit” is als een spoorlijn of infrastructuur, schetste de koningin donderdag. Iedereen heeft goede toegang nodig tot financiële diensten “om betalingen te doen, te kunnen sparen, jezelf tegen risico’s te verzekeren en in kansen te investeren.”

Het is in veel landen echter verre van vanzelfsprekend dat iedereen gemakkelijk zijn bankzaken kan regelen, vooral voor vrouwen. Dat ligt onder meer aan ontbrekende technologie, slechte of geen internetverbinding of het niet hebben van een smartphone. “Daar werken we hard aan met veel landen”, vertelt Máxima.

Landen als Pakistan, Zuid-Afrika en Togo hebben de laatste tijd veel stappen in de goede richting gemaakt. Maar er valt nog veel winst te behalen. Het belang wordt gevoeld, maar het is niet altijd duidelijk welke behoeften vrouwen hebben om daar zo op in te kunnen spelen. “We kunnen nog veel meer werken aan de behoeften. Waarom gebruiken ze dingen en waarom niet. Zo kunnen we ze beter informeren en van ze leren.”

LEES OOK:

Willem-Alexander helpt mee bij inpakken coronatestkits

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.