Koning Brengt Bezoek Aan Winschoten

Willem-Alexander helpt mee bij inpakken coronatestkits

Donderdagmiddag heeft koning Willem-Alexander in Winschoten de nieuwe productie- en assemblagelocatie voor coronatestkits van PerkinElmer geopend. Dat deed hij door als tijdelijke vrijwilliger aan te schuiven bij het inpakken van de kits en de lopende band aan te zetten.

Willem-Alexander vond het “waanzinnig” dat het bedrijf in enkele weken tijd een heel nieuwe productielijn uit de grond heeft gestampt. De van oorsprong Amerikaanse onderneming produceert wereldwijd innovatieve meetapparatuur maar begon in het voorjaar met de productie van coronatestkits. Daarvoor moest zowel personeel als ruimte worden gevonden. Vanwege de steeds grotere vraag, zowel in Nederland als internationaal, werd besloten de extra locatie te openen in een bestaand bedrijfspand. 

De koning merkte op dat het op zich al een uitdaging was om nieuwe activiteiten te beginnen in een niet daarop afgestemde plek. “Ja, het is alsof we coronatestkits maken op een voetbalveld”, vertelt directeur Perry Luja, verwijzend naar de enorme assemblagehal. Maar daar is wel genoeg ruimte om uit te breiden. Bij PerkinElmer begrepen ze berichten over gebrek aan testmateriaal dan ook niet. “Aan ons ligt het niet. Er is genoeg en we kunnen nog veel meer maken.”

LEES OOK:

8 oktober gaat de koning naar dit feestje

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.