Queen Maxima Visits Uwv

Máxima praat met studenten die leerlingen helpen

Onze koningin legt een digitaal bezoekje af aan StudentinzetopSchool, later vandaag. Daarbij worden studenten gekoppeld aan eindexamenleerlingen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Ze gaat in gesprek met de initiatiefnemers ervan. En spreekt ook met een student en de leerlingen die aan hem of haar gekoppeld zijn. Verder wisselt ze ook nog van gedachten met een schoolleider. StudentinzetopSchool werft studenten uit het hoger onderwijs, om leerlingen in het voortgezet onderwijs te helpen met examentraining.

Dat gebeurt met fysieke lessen en ondersteuning of – niet geheel verrassend tijdens de coronacrisis – virtueel. De studenten die ingezet worden, worden getraind en begeleid door lerarenopleidingen. Het is het doel van het platform zo de leerlingen beter door de crisis heen te loodsen. Met de hulp, die geen winstoogmerk heeft, proberen ze het voortgezet onderwijs te helpen. En de negatieve gevolgen van de coronacrisis te beperken.

Overigens heeft echtgenoot Willem-Alexander ook alweer een afspraak in zijn agenda staan: hij spreekt aanstaande donderdag met ZZP’ers, over de impact van de pandemie. Dit alles onder het toeziend oog van VZN – Vereniging Zelfstandigen Nederland. We houden je uiteraard op de hoogte!

Máxima en Willem-Alexander deelden ongeveer een jaar geleden de eerste thuiswerkfoto’s. Dat was toen nog helemaal ‘nieuw’ en gaf ons allen een uniek kijkje in hun werkkamers.

Máxima Met Bril

LEES OOK:

Noorse koning Harald weer aan het werk na maanden ziekteverlof

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP, Instagram @koninklijkhuis