Koningin Máxima Bezoekt Vrouwen In Transportsector vrachtwagen

Máxima krijgt rijles op blote voeten in vrachtwagen

Koningin Máxima heeft woensdag tijdens een werkbezoek aan Transport en Logistiek in Nieuwegein plaatsgenomen achter het stuur van een vrachtwagen.

De vorstin kreeg een korte les en reed onder begeleiding al snel haar eerste meters. Op beelden is te zien dat Máxima haar schoenen uit had gedaan en op blote voeten het gas van de vrachtwagen indrukte. Hakken zijn ook niet de handigste schoenen om op te rijden.

Máxima als vrachtwagenchauffeur

Het bezoek stond in het teken van ‘meer vrouwen in de sector’. Máxima sprak met vrouwen in verschillende fases van hun carrière als vrachtwagenchauffeur, onder wie een aantal jonge vrouwen die nog in opleiding zijn. Zij lieten de koningin een demonstratie van het rijden met een heftruck zien, één van de onderdelen van de beroeps-begeleidende leerweg (BBL) die de chauffeurs in opleiding volgen.

Máxima ontmoette ook enkele zij-instromers en al ervaren chauffeurs. Ook werd de koningin bijgepraat over de sector zelf. Zo kreeg ze te horen dat er momenteel een tekort aan chauffeurs is, dat deels wordt veroorzaakt door vooroordelen over het karakter van het beroep van vrachtwagenchauffeur.

Lees ook: Koninklijke schoenen: 5 mooie foto’s

Beeld & Bron: ANP