Netherlands Royalty

Máxima is woensdag aanwezig bij déze opening

Onze koningin mag overmorgen in Den Haag een bijzondere opening verrichten. Misschien kan ze er op de fiets naartoe, zoals ze afgelopen zomer ook al eens deed, voor een werkbezoek in eigen stad.

Máxima opent het ‘Nationaal jaar vrijwillige inzet 2021’. Het is een voorzetje voor Nationale Vrijwilligersdag, op vrijdag 7 december. Niet alle werkbezoeken en openingen die de koning en koningin verrichten, worden gedeeld met het publiek. Dit om een te grote toeloop van belangstellenden te voorkomen, in verband met de coronamaatregelen.

Maar dit bezoek wordt dus wél gecommuniceerd door de RVD. Den Haag kan zich wederom verheugen op de aanwezigheid van Máxima. In juni pakte ze de fiets voor een bezoek aan een museum in haar eigen woonplaats. Zou ze dat deze keer weer doen, maar dan met winterjas, sjaal en handschoenen?

Woensdag is er een speciale talkshow in het leven geroepen om het nationale jaar extra glans te geven. Máxima zal tijdens die talkshow de opening van het jaar verrichten. In Nederland zetten zo’n 6,7 miljoen mensen zich jaarlijks in als vrijwilliger, een enorm aantal. In de talkshow geven allerlei gasten hun mening over vrijwilligerswerk en delen ze eigen ervaringen.

Netherlands Royalty

LEES OOK:

Prins Bernhard niet blij met keuze van PvdA

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP