Prins Bernhard Bij De Kick Off De Hollandse 100

Prins Bernhard niet blij met keuze van PvdA

De zoon van Margriet en Pieter van Vollenhoven is ‘not amused’ door iets dat de politieke partij in haar nieuwe partijprogramma heeft opgenomen. Zijn naam wordt namelijk gebruikt. Lees vooral even verder om te snappen hoe en wat.

De 50-jarige, zeer succesvolle, ondernemer wordt met een verwijzing genoemd in het programma voor de Tweede Kamerverkiezingen, die in 2021 plaatsvinden. De PvdA spreekt namelijk van ‘prins Bernhard-belasting’. En doelt daarmee op een belasting die huisjesmelkers moet gaan aanpakken. Iedereen die meer dan 5 panden bezit,

In voorbije jaren is aardig wat te doen geweest om ‘grootgrondbezitter’ Bernhard jr. Hij bleek 100+ woningen of panden in zijn bezit te hebben, hoofdzakelijk in Noord-Holland. Overigens spreken onroerend goed-experts van de middenmoot, als het gaat om het aantal panden dat Bernhard in zijn portefeuille heeft. Zij vinden het aantal panden dat de prins heeft niet zo indrukwekkend, in vergelijking met sommige andere eigenaren.

Bernhard vertelt desgewenst aan De Telegraaf dat hij het maar “vreemd” vindt dat zijn naam zo expliciet wordt genoemd door een partij in een verkiezingsprogramma. “Daarnaast vind ik dat ze uit moeten gaan van hun eigen kracht en daarbij niet één persoon moeten betrekken. Los van het feit dat ze mijn naam gebruiken op basis van artikelen in de pers en niet de feiten”, zegt hij ook nog. Zijn zakenpartner – en tevens goede vriend – Menno de Jong zou boze mailtjes hebben gestuurd naar de PvdA. Beiden zijn van mening dat ze geen ‘huisjesmelkers’ zijn. Maar PvdA-kamerlid Henk Nijboer zegt dat vaststaat dat Bernhard direct of indirect vastgoed verhuurt. “En als Tweede Kamerlid ben ik vrij maatschappelijke thema’s aan de kaak te stellen en daar de woorden en benamingen bij te kiezen die ik gepast vind”, aldus Nijboer.

Vorige week spotten we Bernhard nog met dochter Isabella in de boot, voor een gezellig tochtje samen.

Bernhard En Dochter In Boot November 2020 Instagram

LEES OOK:

Dit zijn volgens Mathilde de positieve kanten van de coronacrisis

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP, Instagram @bernhardvanoranje