Royal Couple Pay A Regional Visit To Southeast Fryslan

Máxima gaat ook weer thuiswerken

De op maandag aangekondigde strengere coronamaatregelen hebben ook op paleis Noordeinde geleid tot nieuw beraad over de voorgenomen activiteiten van het koningspaar. Wat kan doorgaan en wat niet, en waar zijn aanpassingen mogelijk waardoor koning of koningin kunnen komen zonder dat de regels worden overtreden?

Zo werd woensdag besloten het werkbezoek van koningin Máxima aan het Schuldenlab in Alphen aan den Rijn niet zoals gepland fysiek te laten plaatsvinden, maar virtueel. De koningin volgde het advies om vooral thuis te werken en ging achter haar iPad zitten om vanuit haar werkkamer in Huis ten Bosch via Zoom gesprekken te voeren.

De koning zei voor de zomervakantie te hopen in september zijn werkzaamheden weer redelijk ‘normaal’ te kunnen opstarten. De afgelopen maand is dat ook redelijk gelukt, met zelfs een geslaagd streekbezoek aan Friesland. Maar de enorme toename van het aantal coronabesmettingen heeft een einde gemaakt aan het ’tijdelijke normaal’ van de voorbije weken. Nu moet weer opnieuw van bezoek tot bezoek worden gekeken wat kan en wat eventueel moet worden uitgesteld.

LEES OOK:

Harry en Meghan lanceren bijzondere campagne

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.