Britain Royalty

Harry en Meghan lanceren bijzondere campagne

Donderdag hebben Harry en Meghan een campagne gelanceerd waarmee ze oproepen tot het meer en beter bewust worden van racisme in het Verenigd Koninkrijk. In gesprek met de Evening Standard vertellen Harry en Meghan wat ze ermee willen bereiken.

In het Verenigd Koninkrijk start donderdag Black History Month, wat gezien kan worden als het perfecte moment om de alledaagse problemen waar mensen van kleur tegenwoordig nog mee te maken hebben onder de aandacht te brengen. Volgens Harry kan het VK een beter land worden als witte mensen meer begrijpen van het leven van “mensen met een andere huidskleur.”

“Ik was me niet bewust van veel van de problemen in het Verenigd Koninkrijk en in de rest van de wereld. Ik dacht van wel, maar dat was niet zo”, vertelt Harry. Als voorbeeld noemt hij een witte etalagepop. “Denk je dan überhaupt van: ‘dat is raar, waarom staat daar geen zwarte pop?’ Dat is maar een voorbeeld van dat wij als witte mensen ons niet altijd bewust zijn van hoe het voor iemand met een andere huidskleur moet zijn.”

Het koppel heeft daarom een lijst opgesteld met zogenoemde NextGen Trailblaizers. Dit zijn jonge mensen die een positieve bijdrage hebben geleverd aan de Britse gemeenschap en anderen inspireren en motiveren om vooroordelen weg te nemen. “Nu is het beste moment om ons platform te gebruiken zodat we een gesprek kunnen beginnen en zwarte mensen die binnen hun eigen gemeenschappen al een groot verschil hebben gemaakt, kunnen introduceren aan de rest van de gemeenschap”, vertelt Harry. 

LEES OOK:

Máxima neemt richtlijnen voor dragen mondkapje heel serieus

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.