Eb2ntefxkaisip3

Máxima bezoekt Haags theater

Máxima is woensdag opnieuw op pad geweest. Dit keer bezocht ze theater De Nieuwe Regentes in Den Haag om te spreken over de door de coronacrisis zwaar getroffen culturele- en creatieve sectoren. De koningin is goed bekend met het theater, maar veel tijd voor nostalgie was er niet.

De gesprekken waren niet heel opwekkend. Van een prijswinnende musicus die hovenier wordt of een toneeltechnicus die zijn vaardigheden noodgedwongen in een autogarage moet ontplooien, wordt niemand in de sector vrolijker. Hoe nuttig de uitwijkberoepen ook zijn.

Máxima heeft toch bijzondere herinneringen aan de plek. Ze bezocht het theater al in 2001 en heeft er daarnaast achter de schermen als vrijwilliger gewerkt bij de schoolmusicals van haar dochters.

“We hebben jullie gemist”, was haar boodschap tijdens de rondgang, waar ze met inachtneming van alle beperkende maatregelen flarden van dans, toneel, film en muziek kreeg te zien en te horen. Het slotapplaus gold echter niet alleen voor de optredende musici maar nadrukkelijk ook koningin Máxima. De koninklijke inzet – ook van Willem-Alexander – en steun werden zeer gewaardeerd.

Lees ook:

Harry speecht over racisme bij Diana Awards

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: Instagram @koninklijk.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen