Lief: Máxima bezoekt gedupeerde plantenkwekers

Vers van de pers: Máxima is net terug van een bezoekje aan een plantenkwekerij. Ze werd er bijgepraat over de gevolgen die Corona heeft voor de sector.

Door de Corona-crisis is de vraag naar sierteeltproducten bijna helemaal ingestort. De koningin kreeg een rondleiding door bedrijf Zuidbaak. Hier worden onder andere violen en primula’s geweekt. De eigenaar, Walter Zuiderwijk, vertelde Máxima wat de uitbraak van het virus betekent. Voor zijn bedrijf en voor zijn personeel.

Aansluitend vond een overleg met meerdere bloemen- en plantenkwekers plaats, samen met Glastuinbouw Nederland.

Lees ook:

Máxima en Willem-Alexander laten zich volop zien en horen deze dagen en weken. Gisteren nog kon het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg rekenen op een hartverwarmend telefoontje van Máxima. En Willem-Alexander keek achter de schermen mee op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Om te zien hoe medewerkers zich inzetten om alle gevolgen van de crisis in goede banen te leiden. Onder meer voor Nederlanders die vastzitten in het buitenland.

View this post on Instagram

Koningin Máxima bezoekt kwekerij Zuidbaak in Honselersdijk. Het bezoek vindt plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). De vraag naar producten uit de sierteeltsector is sinds de uitbraak van het virus bijna helemaal weggevallen. Na een rondleiding door kwekerij Zuidbaak spreekt Koningin Máxima met een aantal bloemen- en perkplantenkwekers en brancheorganisatie Glastuinbouw Nederland. Het gesprek gaat over de gevolgen van de corona-uitbraak voor de Nederlandse tuinders, hun werknemers en hun omgeving en over mogelijke maatregelen voor de middellange en lange termijn. Door middel van telefoongesprekken en zo mogelijk werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie. In afstemming met de betrokken organisaties zijn maatregelen getroffen om de werkbezoeken te kunnen laten plaatsvinden. #koningin #Queen #koninginMáxima #pandemie #corona #coronavirus #COVID19 #infectieziekte #AlleenSamen #tuinders #kwekerij #kwekerijZuidbaak #glastuinbouw #perkplantkwekers #bloemenkwekers #sierteelt 📸Rotapool

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) on

 

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP, Instagram @koninklijkhuis

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen