Willem-Alexander Máxima olympische paralympische spelen

Koninklijke families wensen topsporters succes op Paralympische Spelen

De Paralympische Spelen zijn gisteren begonnen en zo’n groot event kan natuurlijk niet van start gaan zonder de gelukwensen van de koninklijke families. Onder andere Nederland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk wensen hun sporters succes.

Succes op de Paralympische Spelen

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben een bericht op hun Instagramaccount gedeeld. Op de foto zien we de openingsceremonie en in het bijschrift staan persoonlijke woorden van het koninklijk paar. Normaal gesproken gaat prinses Margriet als lid van het erebestuur van de Paralympische Spelen naar het sportevenement, maar door corona ging dat niet door.

Ook Zweden laat van zich horen op Instagram. Kroonprinses Victoria van Zweden staat samen met haar kinderen én de Zweedse vlag op de foto. In de caption staat: “Ik wil het hele Zweedse team mijn warmste wensen sturen. Wanneer u begint met de jacht op de medailles, moet u weten dat wij u hier thuis toejuichen en trots zijn dat u ons land vertegenwoordigt. Hup Zweden!”

Het gezin van de kroonprins van Denemarken deelt hun bericht ook via Instagram: “Veel succes aan alle Deense atleten die deelnemen aan de Paralympische Spelen in Tokio,” valt er te lezen in de caption van de foto. “We zijn trots op jullie en kijken ernaar uit om jullie de komende weken te volgen.” Bij het bericht staan drie emoji’s van de medailles: goud, zilver en brons.

Natuurlijk kan het Verenigd Koninkrijk niet achterblijven: Prins William en Kate hebben gisteren een bericht gedeeld via social media. De twee wensten de Britse atleten succes via Twitter. Het land behaalde bij de Paralympische Spelen in Rio maar liefst 147 medailles waarvan 64 goud!

De Paralympische Spelen in Tokio duren tot 5 september.

Lees ook: Willem-Alexander en Máxima ontvangen medaillewinnaars Olympische Spelen

Meer lezen over royals? Bestel snel de nieuwste Royalty of lees Royalty digitaal.

Beeld: Getty Images / Bron: ANP