Team Nl Olympische Spelen Screenshot Instagram Koninklijk Huis

Willem-Alexander en Máxima ontvangen medaillewinnaars Olympische Spelen

Later vandaag mogen alle Nederlandse medaillewinnaars zich melden op Paleis Noordeinde, in Den Haag. Daar zullen een trotse koning en koningin iedereen ontvangen en feliciteren met de medaille-oogst op de Olympisch Spelen.

TeamNL heeft het goed gedaan tijdens de Spelen in Tokio en dat wordt gevierd. Geheel volgens de traditie bezoeken de sporters de koning en koningin. Waarschijnlijk wordt daar ook de welbekende bordesfoto genomen, alle winnaars met de bronzen, zilveren of gouden plak in hun hand, plus een trotse Willem-Alexander en Máxima in het midden.

Het gaat om maar liefst 36 medailles in totaal. Voor de ontvangst op het paleis vindt eerst de huldiging van de sporters en hun coaches plaats, op Sportcampus Zuiderpark, ook in Den Haag. Daar worden ze toegesproken door premier Rutte, staatssecretaris Paul Blokhuis (Sport) en chef de mission Pieter van den Hoogenband.

Team Nl Olympische Spelen Screenshot Instagram Koninklijk Huis

Gisteren deelde het koninklijk huis al deze felicitatie aan de sporters. Van Willem-Alexander en Máxima is bekend dat zij met veel liefde sport volgen en zelf beoefenen.

LEES OOK:

Kijkers interview merken nieuwe look Charlene op

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP, Instagram @koninklijkhuis