Máxima

Koningin Máxima niet bij confirmatie in Noorwegen

Koningin Máxima zal de confirmatie van haar Noorse petekind prins Sverre Magnus niet bijwonen. Dat heeft een woordvoerder van het Noorse hof bevestigd aan het ANP.

Vanwege de coronacrisis zullen op 5 september alleen de Noorse peetouders Espen Høiby, Bjørn Andersen-Steinsland en Marianne Gjellestad aanwezig zijn en de plechtigheid in de kerk van Asker bijwonen. Dat betekent dat ook de Griekse kroonprins Pavlos en prinses Rosario niet naar Noorwegen zullen reizen.

Nederland staat met ingang van 15 augustus weer op de lijst van landen waarvan reizigers verplicht tien dagen in quarantaine moeten wanneer ze in Noorwegen aankomen. Dat maakte het al onwaarschijnlijk dat koningin Máxima de reis naar Oslo zou maken.

Vakantieadres

De koningin had quarantaine alleen kunnen voorkomen indien ze vanaf haar veronderstelde vakantieadres in Griekenland rechtstreeks naar Noorwegen was gereisd. Dat land, waar op dit moment ook Sverre Magnus’ peetoom kroonprins Pavlos zich bevindt, staat niet op die lijst van het Noorse RIVM.

LEES OOK:

Thaise koning negeert corona maatregelen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen