Thaise Koning

Thaise koning negeert corona maatregelen

Koning Vajiralongkorn heeft woensdag bij zijn ééndaagse bliksembezoek aan Thailand de meeste richtlijnen genegeerd die zijn regering heeft uitgeroepen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

corona maatregelen

Er wordt reizigers aangeraden na aankomst in Bangkok in zelfisolatie te gaan, waarbij ze nog wel voor noodzakelijke zaken naar buiten mogen maar grote groepen mensen en drukke plaatsen moeten vermijden. De koning liet zich met zijn familie onthalen bij een wandeling bij het Grand Palace en had ook een ontmoeting met leden van het kabinet. Het publiek zat dicht op elkaar en het koningspaar en de dochters van de koning droegen geen mondkapjes.

Reden voor de reis van Vajiralongkorn naar Thailand was de viering van de 88e verjaardag van zijn moeder koningin Sirikit. De koning ging in gezelschap van zijn meegereisde echtgenote, koningin Suthida, en jongste zoon, prins Dipangkorn, naar het Chulalongkorn Memorial-ziekenhuis, waar Sirikit woont en verpleegd wordt.

Twee mondkapjes

Bij de visite droegen Vajiralongkorn en Suthida geen mondkapjes, terwijl prinses Sirindhorn – de zus van de koning – er uit voorzorg maar liefst twee over elkaar had opgedaan. Ook andere leden van de koninklijke familie hadden mondkapjes op. Waarnemers wezen er dan ook op dat Vajiralongkorn, hoewel hij uit het buitenland overkwam, geen enkele voorzorgsmaatregel nam voor de ontmoeting met zijn moeder.

Voor het bezoek van de koning waren in het ziekenhuis zelf en in de naaste omgeving wél strenge voorzorgsmaatregelen genomen, maar dan op het gebied van veiligheid. Buurtbewoners hadden opdracht gekregen deuren en ramen te sluiten, en de gordijnen dicht te doen.

Die instructie kwam zelfs met een tekening om aan te geven dat de gordijnen ook echt helemaal dicht moesten, zodat niemand vertrek en aankomst van het koninklijk gezelschap kon aanschouwen. Ook mocht er geen was buiten hangen en was ziekenbezoek in het ziekenhuis niet toegestaan gedurende het verblijf van koning Vajiralongkorn.

LEES OOK:

Grote teleurstelling voor prinsessen Amalia en Alexia

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty

Bron: ANP. Beeld: ANP.