Ede Schapen Kudde

Je kunt schaapjes komen tellen op de oude schietbaan van Bernhard

Berhard en Juliana hebben jaren op Paleis Soestdijk gewoond. Daarna kon het voormalig woon- en werkpaleis bezocht worden en trokken ook de tuinen veel bezoekers. Op het gras loopt nu gezellig een kudde schapen rond.

Wie Paleis Soestdijk gaat bezoeken – nu het wat minder heet is – kan rekenen op heel wat bèèèhs! Op delen van het paleisterrein waar eerder geen bezoek welkom was, kun je een schaapskudde bewonderen.

Samen met herderspaar Ester en Werner wandel je met de schapen langs mooie paden, om uiteindelijk weer terug te keren bij Soestdijk. Een deel van Bernhards voormalige schietterrein (hij oefende regelmatig, hij schoot op kleiduiven) is nu een onderkomen voor de kudde. Ester en Werner brengen de beesten steeds naar schaduwrijke delen. Mensen die een combiticket kopen voor Paleis Soestdijk, mogen op pad met hen. Leuk, om eens wat meer te horen over wat het werk van een herder inhoudt.

Juliana en Bernhard woonden en werkten tussen 1937 en 1971 op Paleis Soestdijk, al was het pas vanaf 1948 de officiële residentie. In 1971 verkocht Juliana het paleis aan de Staat, waarna het nog enkele andere eigenaren heeft gehad. In de voorbije jaren konden geïnteresseerden de tuinen en oranjerie bezoeken. En deze zomer kan het paleis zelf ook op woensdagen en vrijdagen bewonderd worden.

Exterieurs Van Paleis Soestdijk

Lees ook:

Zoveel slaapkamers heeft het nieuwe optrekje van Harry en Meghan

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen