Exterieurs Van Paleis Soestdijk

Spannend: gemeenteraad Baarn beslist over bestemmingsplan Paleis Soestdijk

Woensdagavond stemt de gemeenteraad van Baarn over het voorontwerp bestemmingsplan van Paleis Soestdijk. Wanneer de raad instemt met het voorstel, dan kan de volgende stap gezet worden naar de ontwikkeling van het voormalige woon- en werkpaleis van koningin Juliana en prins Bernhard.

Het lijkt erop dat de meeste partijen tevreden zijn over de plannen. Tijdens de vergadering zal er wel nog aandacht worden besteed aan het aantal evenementen, het parkeren, de hoeveelheid winkels en de kap van een deel van het Borrebos. De nieuwe eigenaar wil namelijk oude bomen kappen voor nieuwe luxe appartementengebouwen.

Prinses Margriet en prinses Irene zijn geschokt door deze plannen. Ze schreven een e-mail aan de lokale fractie BOP: “Onze grootmoeder en moeder hechtten een groot belang aan het behoud van het bos. Wij staan daar volledig achter”, zo staat te lezen in het bericht. Ook mr. Pieter van Vollenhoven, de echtgenoot van prinses Margriet, liet op Twitter kritisch van zich horen. “Inderdaad moet je nu – na de discussies over de boomkap voor biomassacentrales en onze wens om vanwege klimaatdoelen nieuwe bossen aan te planten – kritisch zijn bij plannen met betrekking tot boomkap.”

Lees ook:

Heerlijke foto’s van Beatrix met haar kleinkinderen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen