Willem Alexander En Máxima

Het einde van de pandemie: hier kijken Máxima en Willem-Alexander het meeste naar uit

Het koningspaar heeft laten weten er enorm naar uit te kijken om weer meer mensen te kunnen ontmoeten. Dat antwoordden ze vrijdagmiddag in Oegstgeest op de vraag waarop zij zich het meest verheugen wanneer het kabinet vrijdag mogelijk meer versoepelingen aankondigt.

Koningin Máxima had even bedenktijd nodig alvorens te kiezen voor “meer mensen te kunnen zien”. Willem-Alexander keek uit naar meer kunst en cultuur. “Het is bijna zo vanzelfsprekend als je het hebt, en dan door zo’n coronatijd mis je het echt”, aldus de koning. “Het is zo belangrijk dat die culturele instellingen weer opengaan, maar we moeten het nog even afwachten. Ik weet niet wat er gezegd gaat worden”, zei hij verwijzend naar de persconferentie van vrijdagavond.

Willem-Alexander en Máxima waren bij Cultuurhuis De Paulus in Oegstgeest om een bijdrage te leveren aan de vrijwilligersactie NLdoet. Na afloop werd de pers kort te woord gestaan. Willem-Alexander zei ook voor de vrijwilligers die in de musea werken te wensen dat de musea weer open mogen en dat ze door hun vaccinatie ook weer aan de slag kunnen, want het zijn vaak ouderen die dat vrijwilligerswerk doen. “Zij zijn een belangrijk onderdeel van de Nederlandse musea. Het is überhaupt fantastisch als de musea weer open mogen”, aldus Willem-Alexander.

LEES OOK:

Aan deze belofte houdt Kate zich

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.