Doe Maar Begint Aan Clubtournee

Henny Vrienten vertelt: ‘ik zou nooit voor de Oranjes optreden’

Het blijft nog even doormodderen met reacties op de brief van prins Bernhard aan Nederlandse artiesten, met daarin het verzoek gratis op te treden tijdens de aanstaande Grand Prix, op circuit Zandvoort. Ook Henny Vrienten doet zijn zegje.

De zanger en frontman van Doe Maar zegt in het radioprogramma Met het oog op Morgen dat hij überhaupt nooit voor de Oranjes wil spelen. “Ik ben geen lakei, Oranjes geven geen geld uit, die ontvangen graag geld”, meent de zanger. Het is één van de vele reacties rondom de ophef die is ontstaan naar aanleiding van een brief van prins Bernhard jr.

De prins deed – samen met de organisatie van de F1-race op Zandvoort – een verzoek aan artiesten van eigen bodem om gratis een optreden te verzorgen in het weekend dat de race en dergelijke plaatsvinden. Dat schoot onder meer Chef’Special-zanger Joshua Nolet in het verkeerde keelgat. Hij maakte het verzoek van de prins openbaar en daarop volgde een stroom aan steunbetuigingen voor artiesten.

Toch zijn er diverse artiesten die wél zijn ingegaan op het verzoek. Dat er op neerkomt dat de artiesten die gratis optreden, vorstelijk zullen worden behandeld en speciale VIP-plekken krijgen tijdens het betreffende F1-weekend. Onder meer zangeres Davina Michelle (die het volkslied zingt) en het orkest van de Koninklijke Luchtmacht verzorgen gratis optredens.

Overigens heeft Henny Vrienten nog wel iets te melden over de huidige coronamaatregelen. Hij vindt ‘muziekpubliek’ een stuk gedisciplineerder dan bijvoorbeeld ‘voetbalpubliek’. “Niets ten nadele van voetballers, maar ik zie in de stadions hele rare taferelen”, zegt hij.

Doe Maar Begint Aan Clubtournee

LEES OOK:

Quiz: wie is de troonopvolger van dit land?

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP